Kiitos Säde kommentistasi kirjoitukselle HUOM! (21/10). Olen pahoillani, että vakava terveysongelma astui sinun ja puolisosi elämään :(
 
Olet toki oikeassa siinä, että kaikkia sairauksia ja kriisejä ei voi selittää ruokavaliolla, filosofialla ja negatiivisella elämänasenteella. Jos näin olisi, eläisimme varmasti tänä päivänä maailmassa, jossa olisi hyvin vähän sairauksia tai ei ollenkaan. Näin ei kuitenkaan ole.
 
Kirjoittamiani tekstejä ei voi tietenkään sellaisenaan soveltaa kaikkiin elämäntilanteisiin. Jos voisin antaa vastauksen kaikkiin kysymyksiin, niin olisin varmasti tänä päivänä menestyvä kirjailija ja parantaja. Näin ei kuitenkaan ole, heh ;-)
 
Tekstini sopivat ehkä parhaiten niille, jotka elävät mielestään kohtalaisen normaalia elämää ja heillä on suurin piirtein asiat kunnossa, mutta he eivät siitä huolimatta koe olevansa onnellisia.
 
Pyrin aina kun se tuntuu sopivalta rohkaisemaan ihmisiä hakemaan ja pyytämään apua (kaupungilta, kunnalta, ystäviltä, auttavasta puhelimesta jne..). Monelle avun pyytäminen ja vastaanottaminen tuntuu olevan mahdottoman vaikea juttu. Mitä suurempi kriisi, sitä tarkempi ammattiapu on tarpeen. Kun liekit roihuavat, ei niitä voi sammuttaa vesilasilla. Kirjoitukseni sopivat ehkä parhaiten niille, joiden päänvaivana on pieni savuttava nuotio :) 
 
Joka tapauksessa olen vilpittömän kiitollinen kaikista kommenteista ja lukijoista, ruusuista sekä risuista! Uskon että kaikella on tarkoituksensa, joten kiitos antamastasi impulssista Säde… Minun oli hyvä hieman selventää tätä asiaa itselleni ja muille.
 
Tähän on hyvä lopettaa:
 
Kaikille omaishoitajille....

Voimia ja jaksamista antavan enkelin kosketus teille! Teette hienoa työtä usein ilman palkkaa ja tunnustusta.
Muistakaa pitää huolta itsestänne, koska te olette korvaamattomia.