Tuitun tupsut, isot kiitokset jättämästäsi viestistä (22/06). Mainitsit, että olet oppinut hallitsemaan uniasi. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten sen teet. Millaisia niksejä sinulla on takataskussasi?
 
Minäkin pystyn hallitsemaan uniani jossain määrin. Kykenen toisinaan rauhoittamaan itseäni heräämättä, jos olen eksynyt keskelle painajaista. Toistan mielessäni ajatuksia, ”tämä on vain unta tai rauhoitu”, ja ahdistava tilanne laukeaa sillä.
 
Ennen nukkumaan menoa pyrin ohjaamaan elimistöäni, lähettämällä sille tietoisia viestejä hermoratojen kautta. Hyviä ohjaussanoja ovat esimerkiksi ”rauhoitu, rentoudu ja parane”.
    
Meidän mielissä liikkuu niin paljon roskaa, jota on vaikea tiedostaa. On varmaa, että hermostossamme risteilee aimo annos pelokkaita, vihaisia ja huolestuneita impulsseja, jotka eivät vaikuta ainoastaan nukkumiseen vaan myös terveyteemme. Olen sitä mieltä, että siitä ei ole meille ainakaan mitään haittaa, jos vietämme pari minuuttia joka ilta lähettämällä hyviä signaaleja kehomme jokaiselle solulle.
 
Hallitsevatko pelot vai hallitsetko sinä elämääsi? Tämän iltarentoutuksen avulla voit vahvistaa sitä, että kuskin paikalla istut sinä, eivätkä pahimmat painajaisesi.