Meistä kaikista löytyy mielen hullu mekanismi. Lempiharrastukseni on siis kerätä todistusaineistoa siitä, miten se toimii. Se haluaa pitää onnellisuuden lähes aina kättesi ulottumattomissa. Tässä on pieniä vinkkejä siitä, miten opit tunnistamaan mekanismin salakavalat maneerit omassa ajattelussasi:
 
Hullu ihmismieli ei osaa olla kovin pitkään onnellinen tai kiitollinen, kun sinulla ei ole ongelmia. Se pitää huolen siitä, että sinulla on lähes koko ajan joku visainen pähkinä purtavana. Se on kuin raskaansarjan narkomaani.  Se rakastaa toisten ja itsesi syyllistämistä. Joka probleemaan pitää löytää syntipukki ja selitys.
 
Mielen hullu mekanismi ei missään tapauksessa halua pyytää anteeksi. Se ei suostu myöskään ihan helpolla antamaan anteeksi. Se haluaa grillata sinua itsesyyllisyyden liekeissä niin usein kuin mahdollista.
 
Se uskottelee sinulle, että olet sitä parempi ihminen, mitä enemmän tunnet alemmuutta.
 
(Onkohan kristinuskolla ja perisynnillä tämän kanssa jotain tekemistä… Who knows).
 
Hullu mekanismi huijaa ja jujuttaa sinua, koska se ei halua luopua addiktiostaan sen enempää kuin heroiinin orja huumeestaan. Se on pirullisen ovela.
 
Haluatko olla onnellinen vai oikeassa?
 
Yksi mielen mekanismin hulluuksista on se, että tekee meistä erittäin kilpailunhaluisia otuksia. Voittaminen on kuin pakkomielle. Haluamme olla mieluummin oikeassa kuin onnellisia.
 
Jos ystävä- tai perhepiirissä on meneillään jotain draamaa, emme voi pitää näppejämme erossa siitä. Meidän pitää valita, kumman kinakallen puolella olemme ja tietenkin myös perustella se. Meille on tärkeämpää päästä sanomaan mielipiteemme kuin säilyttää rauha maassa.
 
Minäkin ajelin pitkään tässä sekopäisessä vuoristoradassa. Kun Linnanmäellä istuu liian kauan samassa vekottimessa, niin jossain vaiheessa tulee hirvittävän huono olo.