Marianne Williamson on A Course in Miracles –nimisen teoksen syväluotaaja.

A Course in Miracles on hirvittävä järkäle, joka istui kirjahyllyssäni ainakin kaksi vuotta ennekuin motivoiduin edes pyyhkimään pölyjä sen kansista. Se oli aina niin tylsän ja työlään näköinen opus. Aina paria ensimmäistä sivua silmäiltyäni totesin, että se on otsaryppyjä rutistavampaa tekstiä kuin Shakespeare. Eli kiitos ja näkemiin!

Eräänä päivänä olin kuitenkin valmis tarttumaan tosissani tähän arvokasta hyllytilaa vievään tiiliskiveen. Se oli täysin Mariannen kirjojen ansiota, jotka olivat inspiroineet minua jo pidemmän aikaa.

Tässä Marianne Williamsonin sanomia, mielestäni aika nasevia lausahduksia:

Syntiä ei ole olemassakaan. Olemassa on ainoastaan hulluutta.

Egon kokopäivätyö on syyllisten etsiminen. Se on varma, että olet onneton siksi, että suurin osa ympärilläsi olevista ihmisistä ja olosuhteista tekevät elämästäsi helvetin. Ego on kuin haavoittunut eläin, joka on jatkuvasti valmiina hyökkäämään.

Emme tajua, että valtaosa ihmisistä ei osaa eikä kykene rakastamaan itseään. Meidän on todella vaikeaa ymmärtää se, koska itsekriittisyys on naamioitunut monesti itsetuntemuksen viittaan. Siksi mielen toiminta tuntuu meistä usein niin sekavalta.

Mieli on kuin kouluttamaton koiranpentu. Se vaatii jatkuvaa huomiota ja tarkkailua.