Juuri nyt, edes ihan pienen hetken verran, päätän olla täysin vapaa kaikista huolista ja peloista. Juuri nyt olen täysin turvassa maailmankaikkeuden lempeässä syleilyssä.
 
Tämän affirmaation avulla voimme harjoitella oman mielen ja tunteiden rauhoittamista (edes pienen hetken verran). Ja voimme tunnustella mielessämme ajatusta, että jospa elämme maailmankaikkeudessa, joka on pohjimmiltaan hyvä ja täynnä rakkauden energiaa.
……
 
Kun opit ymmärtämään, miten pelokkaat ja huolestuneet ajatukset varjostavat maailmankuvaasi, niin silloin sinun on helpompi muuttaa tapoja, jotka eivät tue onnellisuuttasi.
 
Omalla kohdalla vauhdin hidastaminen ja tietoinen itseni rauhoittaminen ovat auttaneet minua ymmärtämään ajattelua. Olen huomannut, että tietynlaiset ajatukset ja asenteet luovat minussa tunteita, joista en pidä (ahdistuneisuus, huolestuneisuus, ärtymys jne..). Jos voin muuttaa ajatuksiani, niin silloin voin muuttaa myös tuntemaani oloa.
 
Ajatusten virtaa tuskin pystymme katkaisemaan ennen kuin meistä tulee valaistuneita mestareita, mutta ajatusten laatuun voimme kyllä oppia vaikuttamaan, jos haluamme.