Meistä kaikista löytyy syvään juurtuneita uskomuksia, joita emme usein edes tiedosta. Saatamme haluta palavasti sekä vilpittömästi jotain asiaa, ja teemme myös töitä sen eteen, mutta jostain syystä toiveemme eivät vaan toteudu. Silloin on hyvä miettiä, että piileekö minussa jollain tasolla uskomus, että en ansaitse tavoitteeni toteutumista ja onnellisuutta…. Tai että haaveen toteutuminen ei vaan yksinkertaisesti ole mahdollista.
 
Tässäpä parisuhteeseen, terveyteen ja uraan liittyvät pienet esimerkit aiheesta:
 
Joku saattaa haluta onnellista ja romanttista parisuhdetta, mutta hänen mieltä kalvaa usein ajatukset siitä, kuinka hän ei ole tarpeeksi viehättävä, nuori tai hoikka tms.
 
Sairastunut haluaa tietenkin parantua, mutta voiko hän vilpittömästi uskoa parantumisen ihmeeseen, jos testitulokset kertovat hänelle joka viikko tai kuukausi huonoja uutisia? Tiedän, että tämä on haastava konsepti... eli miten löytää myönteistä ja optimistista todistusaineistoa elämästä, jossa ympärillä olevat ihmiset ja dokumentit vakuuttavat meille muuta...
 
Ehkä joku haluaisi vaihtaa ammattia, ryhtyä yksityisyrittäjäksi tai vaikka taiteilijaksi, mutta emme uskalla jättää nykyistä työtä ja kiinteää kuukausipalkkaa (joka on täysin ymmärrettävää tietenkin). Siksi valitsemme rahan tuoman turvallisuudentunteen ja epätyydyttävän työn… Vaikka olisimme niin valmiit heittäytymään innostavan elämäntehtävämme pariin.
 
Kasvun ja kehityksen impulssit vesittyvät meissä pinnan alla kytevien pelkojen ja epävarmuuksien takia. Yritämme usein rakentaa kaunista ja kestävää tulevaisuutta huteralle maaperälle.