Totaalinen anteeksianto on sitä, että meillä ei ole tarvetta enää rangaista toista millään tasolla. Emme tunne vetoa menneiden riitojen esille ottamiseen. Emme halua aktivoida enää minkäänlaisia syyllisyyden tunteita toisessa.
 
Tiedät, että olet todella antanut anteeksi silloin, kun riitapukarisi tuo esille vanhan kinan, mutta se ei käynnistä sinussa enää vihan tunteita. Sinuun ei iske halu hyökätä tai puolustaa. Kattilasi ei ala kiehumaan, vaan kykenet säilyttämään tyynen energian olemuksessasi. Voin kokemuksesta kertoa, että tämä on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty.
 
Jos olet valmis ja halukas katsomaan anteeksiantoa suoraan silmiin, niin kuin minä olen, niin toivo kaikkea hyvää vastustajallesi. Toivo vilpittömästi hänen elämäänsä pelkkää onnea ja iloa. Korostan tässä erityisesti sanaa VILPITTÖMÄSTI. Ja jos uskonnolliset termit eivät nosta niskakarvojasi pystyyn, niin rohkenen ehdottaa, että rukoilet hankalan ihmisen puolesta. Jos pystyt tekemään tämän, niin elämäsi on menossa hyvää vauhtia onnellisempaan suuntaan. Mitä vähemmän sinulla on kaunaista painolastia harteillasi, sitä enemmän sinulla on voimia nauttia elämän hyvistä puolista.